Annemiek Visser en Marco van der Bij exposeren in Galerie Slagmaat, Leidsestraatweg 36 Woerden op 27 en 28 januari en op 3 en 4 februari 2023 van 10.00-17.00uur.

Wethouder Vierstra zal op zaterdag 28 januari om 15.30 uur deze expositie openen.

Penseel- en pennenstreken komen samen
Een ontmoeting tijdens de Atelierroute Groot Woerden en de komende Poëzieweek (eind januari/begin februari 2023), vormden het startsein voor kunstenaars Annemiek Visser en Marco van der Bij om de creatieve handen ineen te slaan. Marco pakte zijn pen en schreef gedichten bij schilderijen van Annemiek en Annemiek doopte haar penselen in de verf voor schilderijen bij Marco’s poëzie en liedjes. 


Het Woerdense publiek kent Marco als zanger, musicus, tekstschrijver, voordrachtkunstenaar en hij werd door een vakjury tijdens Nachtcultuur gekozen als Stadsdichter (2013-2016). Annemiek won in 2021 de 1e prijs van de vakjury tijdens het Kunstlint met het drieluik de ‘PolderWas’ en was onlangs te zien in het programma Sterren op het doek waarin Annechien Steenhuizen koos voor het door haar gemaakte portret.

Niet wegkijken
Zowel Annemiek als Marco schuwen de actuele lastige maatschappelijke kwesties niet. De oorlog in Oekraïne en onderdrukking van vrouwen in Iran en Afghanistan zijn zichtbaar in woord en beeld. Dat geldt ook voor mensen die geestelijk lijden. Ze gaan graag in hun werk even over het randje van wat ‘men’ betamelijk vindt: zoals met de vervreemdende mens/dier figuren van Annemiek en Marco met zijn erotiek. Dit maakt dat zij kozen voor “FRONTAAL” als titel voor deze bijzondere exposite.

Een voorbeeld van deze combinatie is een schilderij dat Annemiek maakte geïnspireerd op het gedicht van Marco getiteld: ‘Nachtelijk duister’. Een fragment uit dit gedicht luidt:

“…mijn troost-zinnen
komen niet meer binnen
jouw hoofd ver buiten bereik
alsof ieder woord bij je binnen blijft
en je geen verbinding vindt
met mijn arm
om jouw schouders… “

Behalve op 3 februari (Marco afwezig) zijn beide kunstenaars op alle dagen van 10.00-17.00 uur aanwezig in Galerie van Slagmaat, Leidsestraatweg 36 Woerden voor een praatje en om lastige vragen van bezoekers te beantwoorden. Natuurlijk kunnen hun antwoorden wat schuren.