Over mij

Over mij foto

Mijn passie voor tekenen en schilderen begon al op jonge leeftijd. De eerste extra lessen kreeg ik van de Woerdense kunstenaar Henk Schippers toen ik op de middelbare school zat. Daarna volgden er meer begeleiders, zoals Jan Vermaat en Peter Kempeneers (De Schilderclub Woerden). 

Mijn stijl kun je typeren als zeer divers, kleurrijk en geboeid door vrouwfiguren.

Zo nu en dan is mijn werk confronterend en -volgens anderen- intrigerend, met name vanwege de gelaatsuitdrukking van de afgebeelde figuren. 

KvK: 77548213

Opname RPLtv Woerden in atelier De KUNSTKajuit van KUNSTaandenRIJN
in 2018.
 
Woerdense kunstenares bij Sterren op het Doek Al het nieuws uit Woerden
Artikel Woerdense Courant over deelname aan Sterren op het doek
AV atelier 01 def scaled
Aan het werk in de KUNSTKajuit in oude Minkemaschool te Woerden.
AV atelier 02 scaled
Kunstlint Electroworld

Annemiek Visser wint eerste prijs Kunstlint

Woerden 31 oktober, 2021 Annemiek Visser heeft dit jaar de juryprijs behaald bij het evenement ​Kunstlint met haar werk Polderwas. “Een stralend doek, van een opvallend formaat en vorm”, was het oordeel van de jury.

De publieksprijs ging naar André Zentveld. De tweede en derde prijs waren voor Lia Meiborg en Donate Berkhof. De aanmoedigingsprijs was voor Daan Braams. Hij won met een VWO-eindexamenwerkstuk, gemaakt begin dit jaar, toen ook de eindexamenleerlingen thuis zaten vanwege coronamaatregelen. Het schilderij “Tunnel van empathie” vraagt aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren.

JURYRAPPORT: Als je dit werk van Annemiek voor het eerst ziet, denk je wellicht: wat een saai doordeweeks typisch Hollands onderwerp….. wasgoed aan de lijn.. Maar kijk je nauwkeuriger, dan ontdek je een stralend, fors een zeer gewaagd doek. Zo’n banaal onderwerp met zoveel zwier, verve, overtuiging en zeggingskracht op het doek zetten, dat doe je Annemiek niet na. Een stralend doek, van een opvallend formaat en vorm, een soort drieluik, met een heel gedurfde spontane techniek… een prozaïsch onderwerp, maar gebracht met veel schwung en in een wel heel originele vertaling van het atelierthema: de polder. Wat een degelijk vakmanschap, heel direct snel met het paletmes in vlotte streken op het doek gebracht; zeer aanspreekbaar en expressief. Luchtig en tastbaar als een frisse polderwind, je voelt de wind al het ware in je haren. Daarenboven zeer ritmisch: dansende witte vormen tegen de achtergrond van de Hollandse polder. Het lijkt wel of die witte lakens met elkaar een soort dialoog voeren: fijnzinnige humor. Daarom door de vakjury beoordeeld als het beste kunstwerk.